Топ-3 найпопулярніших видів шахрайства з нерухомістю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-3 найпопулярніших видів шахрайства з нерухомістю

Нерухомість
4386
Експерти ринку нерухомості попереджають про збільшення в серпні афер при оренді житла.
Один з найпопулярніших видів шахрайства є так звана бронь за добу. Псевдовласники квартир просять своїх жертв забронювати житло, перевівши гроші на картку або номер телефону.
Зазначимо, що в порівнянні з попереднім роком така схема виросла в 5-6 разів у Києві, Одесі та Львові.
Інша робоча схема аферистів – оренда квартир з вигідним розташуванням. Шахраї підробляють документи і видають себе за власників. Зловмисники беруть кілька передоплат і ховаються, а ошукані орендарі знайомляться з реальними власниками.
Також, часто шахраї вказують занижену на 20-30% ціну оренди житла, ніж на ринку. При показі квартири підставні власники розповідають про своє термінове відрядження за кордон або ж про хвору бабусю. Далі з орендаря береться передоплата на 3-4 місяці і навіть підписується договір. Після всіх процедур фейкові власники просять в’їхати нових орендарів через тиждень-два, щоб вони змогли закінчити всі справи по квартирі. А по закінченні цього часу на порозі квартири виявляються близько десятка таких людей.
«Не бронюйте об’єкти, в яких сумніваєтеся, і не купуйте бази з номерами господарів, як правило це обман. Користуйтеся тільки перевіреними угодами в мережі. Коли шукаєте житло в інтернеті, звертайте увагу на статус оголошення і на ціну», – радить експерт ринку нерухомості Анатолій Топал.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас