Україна збільшила виручку від експорту свинини в 4 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна збільшила виручку від експорту свинини в 4 рази

Аграрний ринок
313
Українські підприємства за перші сім місяців поточного року експортували свинини на 8,3 мільйона доларів, що в чотири рази перевищує показник за аналогічний період минулого року, повідомила прес-служба Асоціації свинарів України (АСУ).
“На експорті м’яса свиней в січні-липні Україна заробила в чотири рази більше, ніж за сім місяців минулого року – 8,3 мільйона доларів. Обсяг валютних надходжень за рахунок експорту живця свиней в Грузію потроївся”, – йдеться в повідомленні.
За даними прес-служби, за звітний період українські трейдери поставили на зовнішні ринки 3,93 тисячі тонн свіжого, охолодженого і мороженого м’яса свиней, що майже втричі перевищує минулорічний показник.
При цьому прес-служба зазначила, що за підсумками семи місяців 2016 року Україна не мала статусу нетто-експортера свинини. У січні-липні минулого року надходження імпортної сировини на 65% перевищували обсяги експорту відповідної товарної групи, тоді як в цьому році експорт удвічі перевищив імпорт.
Прес-служба додала, що українські підприємства за звітний період поставили в Грузію 1,8 тисячі тонн живої ваги свиней на 2,64 мільйона доларів.
“Так вдалося “перекрити” вартість завезених племінних свиней і завершити семимісячний період з позитивним зовнішньоторговельним сальдо – 1,61 мільйона доларів”, – йдеться в повідомленні.

Довідка Фінансів.юа:

  • Згідно з даними Державної фіскальної служби, експорт свинини з України в 2016 році скоротився в 8,5 рази – до 3,2 тисячі тонн.
  • У грошовому вираженні експорт свинини скоротився в 10,7 рази – до 5,1 млн доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас