Facebook створює в Німеччині другий центр боротьби з інтернет-ботами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook створює в Німеччині другий центр боротьби з інтернет-ботами

Фондовий ринок
188
Американська Facebook, власник найбільшої в світі соцмережі, планує суттєво збільшити кількість співробітників у Німеччині, що займаються видаленням постів і коментарів, що суперечать закону і є образливими, а також фейкової інформації.
Восени в Ессені відкриється другий центр боротьби з інтернет-тролями, в якому будуть працювати 500 осіб, повідомила компанія в середу в Берліні.
У першому подібному німецькому центрі, що діє з 2015 року в Берліні, в даний час штат також розширюється, і число співробітників планується збільшити до 700 осіб.
“Ми усвідомлюємо свою відповідальність і будемо і далі докладати всіх зусиль в боротьбі з протизаконним контентом”, – заявив директор Facebook по Центральній Європі Мартін Отт, слова якого цитує Deutsche Welle.
Таким чином керівництво соцмережі відповідає на зміну законодавства ФРН. Відповідно до затвердженого в червні Бундестагом закону, інтернет-платформи повинні тепер швидше реагувати на появу провокаційних висловлювань і свідомо хибної інформації і видаляти її. При явному порушенні закону це має відбуватися протягом 24 годин, в менш ясних випадках – протягом одного тижня. В іншому випадку соцмережам загрожують грошові штрафи розміром до 5 млн євро.
Критики цього закону вказують на те, що інтернет-компанії тим самим отримали можливість самостійно трактувати законодавство. Крім того, вони побоюються, що тепер, щоб уникнути штрафів, буде видалятися більше контенту, ніж необхідно.
Тим часом Facebook посилює боротьбу з інтернет-ботами не тільки в Німеччині. Число співробітників по всьому світу, які перевіряють вміст сторінок у соцмережі, буде збільшено до 7,5 тис. осіб з 4,5 тис., пише dpa.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас