Шахраї вкрали 6,5 млн грн у вкладників збанкрутілих банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї вкрали 6,5 млн грн у вкладників збанкрутілих банків

Кримінал
611
Банда злочинців, які залучили до своєї “схеми” близько 80 людей, привласнила 6,5 млн грн Фонду гарантування вкладів, які мали піти вкладникам збанкрутілих банків.
Про це повідомляє прес-центр Національної поліції України.
Банда складалася з п’яти організаторів, які залучили до своєї діяльності близько 80 осіб. Діяла злочинна організація протягом 2014-2016 років. Вік організаторів та найактивніших учасників від 25 до 49 років. За цей час їм вдалося привласнити 6,5 млн гривень.
Вказані кошти повинні були одержати вкладники збанкрутілих банків. Коли вони звернулись до Фонду, то їм повідомили, що гроші вже ними були отримані, про що свідчили відповідні записи.
Шляхом доступу до банківської таємниці зловмисники отримували списки вкладників ліквідованих банківських установ. На цій стадії підключалися учасники, що відповідали за виготовлення підроблених паспортів. В подальшому, на підставі підроблених паспортів на ім’я вкладників учасники злочинної організації самостійно одержували кошти або оформлювали довіреність на ім’я співучасників.
Під час обшуків працівники поліції вилучили вогнепальну та холодну зброю: автомати та пістолети, майже 1,5 тисячі набоїв до неї, мисливські ножі. 57 підроблених паспортів, 130 ксерокопій паспортів, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів, банківські картки, інструкції з алгоритмом дій, чорнові записи та комп’ютерну техніку.
Серед виявлених паспортів і документи на імена високопосадовців.
На даний час вже доведено причетність групи аферистів до вчинення 600 епізодів злочинної діяльності та заволодіння 6,5 млн гривень Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що підлягали виплаті вкладникам збанкрутілих банків.
Крім того, її організатори мали намір на подальше привласнення 2 мільйонів гривень Фонду, про що свідчить вилучена у них під час обшуку документація.
На даний час розслідування по чотирьом кримінальним провадженням завершено. У даних справах про підозру повідомлено 21-му її учаснику, в тому числі 5-м – за створення злочинної організації.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас