ВТБ знизив у II кварталі ризики українських "дочок" на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВТБ знизив у II кварталі ризики українських "дочок" на 13%

Фондовий ринок
262
ВТБ знизив у другому кварталі свої ризики на українські “дочки” на 13%, до 26,1 млрд рублів, випливає з звітності групи за МСФЗ.
В даний час в Україні працюють два дочірні банки групи – ВТБ (Україна) і БМ банк (дістався ВТБ після купівлі Банку Москви).
На кінець березня вкладення ВТБ в “дочки” в Україні були представлені чистими активами цих банків у розмірі 13,5 млрд рублів (без урахування міжгрупових кредитів, депозитів і дебіторської заборгованості цих банків перед підприємствами групи) і накопиченою негативною валютною переоцінкою в розмірі 16,7 млрд рублів. На кінець червня ці цифри склали відповідно 9,3 млрд рублів і 16,8 млрд рублів.
Група ВТБ в травні минулого року заявила про намір продати українські банки в разі появи цікавих пропозицій. Однак уже в червні керівництво ВТБ повідомило, що призупинило активний пошук покупців. Розмови про вихід групи з українського ринку відновилися в березні 2017 року, після того, як Київ ввів санкції стосовно українських банків з російським державним капіталом. Введені на рік обмеження забороняють їм здійснювати будь-які фінансові операції на користь материнських структур.
ВТБ паралельно з пошуком покупців на українські банки розглядає можливість різкого стиснення бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас