Єврокомісія протестувала газотранспортну систему України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія протестувала газотранспортну систему України

Енергетика
581
В рамках співпраці між Україною та Європейською комісією щодо посилення безпеки постачання газу представники Спільного дослідного центру генерального директорату Європейської комісії разом з представниками “Нафтогазу України”, “Укртрансгазу” і Міністерства енергетики та вугільної промисловості досліджували сценарії можливих кризових ситуацій з поставками природного газу в Україну.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
Дослідження проходило відповідно до методології та стандартів Європейського Союзу, які також закріплені у законі України про ринок природного газу.
Дослідження виявляло ризики для української ГТС в опалювальному сезоні 2017-2018 рр .. Також були проаналізовані сценарії кризових ситуацій, імовірність і наслідки їх настання.
Результати дослідження стали базою для розробки комплексу превентивних заходів, що суттєво підвищують рівень готовності ГТС до надзвичайних ситуацій. Також представники “Спільного дослідницького центру” надали рекомендації щодо вдосконалення нормативно-правових актів України, зокрема “Національного плану дій” та “Правил безпеки постачання природного газу”.
Бенефіціаром проведеного дослідження є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України як центральний орган виконавчої влади, відповідальний за моніторинг безпеки поставок природного газу. Дослідження проводилося на кошти Європейської комісії у рамках надання технічної допомоги Європейською комісією. Проект реалізується вже другий рік (починаючи з 2016 р.) і в цілому розрахований на три роки.
Спільний дослідницький центр генерального директорату Європейської комісії – орган Європейської комісії, відповідальний за методологічне супроводження підготовки до виникнення кризових ситуацій у газовій сфері в усіх державах-членах ЄС.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас