Нацбанк за місяць видав 23 індивідуальні е-ліцензії на виведення валюти за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк за місяць видав 23 індивідуальні е-ліцензії на виведення валюти за кордон

Особисті фінанси
469
Національний банк України з початку видачі електронних індивідуальних ліцензій (е-ліцензії) на перерахування іноземної валюти за кордон – з 3 липня – видав 23 індивідуальні ліцензії, повідомляється на сайті регулятора.
Згідно з повідомленням, за цей час новою системою з видачі електронної ліцензій скористалися 8 уповноважених банків.
За даними НБУ, приблизно половина е-ліцензій була видана для здійснення інвестицій за кордон, трохи менше – для розміщення коштів на своєму рахунку за межами України.
Протягом першого тижня було зареєстровано декілька «технічних» е-ліцензій для тестування, але, починаючи з другого тижня, банки вже почали проводити реальні угоди на основі електронної ліцензій.
Реальні операції були проведені за16 е-ліцензіями. НБУ зазначив, що обсяг операцій, проведених на основі цих 16 електронних ліцензій, склав 437 тис. дол. США і, отже, не мав істотного впливу на стан валютного ринку.

Довідка Finance.UA:

  • НБУ 16 червня прийняв рішення видавати фізичним особам, крім підприємців, електронні індивідуальні ліцензії (е-ліцензії) на перерахування іноземної валюти за кордон.
  • На підставі е-ліцензії громадяни зможуть протягом календарного року перерахувати валюту за кордон у межах еквівалента 50 тис. дол. США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас