ДФС має намір погасити борги з відшкодування ПДВ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС має намір погасити борги з відшкодування ПДВ до кінця року

Казна та Політика
242
Система автоматичного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) дозволила скоротити борг з відшкодування цього податку на 41,4 млрд грн, або 60%, а до кінця року планується погасити його у повному обсязі, повідомив виконуючий обов’язки голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан.
“Сподіваємося, що до кінця року питання боргів з відшкодуванням ПДВ буде повністю закрито”, – написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.
За його словами, з часу запуску реєстру електронного відшкодування ПДВ практично всі суми відшкодовуються за результатами камеральної перевірки протягом 30 днів. Так, з початку року платникам податків відшкодовано понад 68 млрд грн ПДВ, з яких 41,4 млрд грн, або понад 60% відшкодовано за останні 4 місяці.
Як зазначив М. Продан, на момент запуску системи автоматичного відшкодування ПДВ загальна заборгованість становила 15,3 млрд грн. У перший місяць роботи електронного режиму відшкодування податку борг скоротився на 11,5 млрд грн – до 3,8 млрд грн. Станом на 1 серпня цей показник вже склав 1,86 млрд грн.
“Тільки за перший тиждень цього місяця сума заборгованості зменшилася ще на 410 млн грн”, – зазначив він.

Довідка Finance.UA:

  • 1 квітня Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ, де кожен підприємець може в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі знаходиться його платіж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас