Android 8.0 зможе оновлюватися навіть при нестачі пам'яті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android 8.0 зможе оновлюватися навіть при нестачі пам'яті

Світ
2121
Багато користувачів помічали, що для встановлення нової версії ОС смартфон завантажує в пам’ять файл великого обсягу. Розміри оновлення часто перевищують 1 ГБ, що негативно впливає на трафік, а у деяких користувачів навіть не вистачає сховища, щоб завантажити збірку. У таких випадках iOS і Windows 10 Mobile починають видаляти кеш і непотрібні службові файли, а для нових версій Android розробники передбачили більш зручне рішення.
Починаючи з Android 7.0, в системі з’явилася функція «безшовних» оновлень. На підтримуваних пристроях система поділена на два розділи, і під час встановлення оновлення свіжа збірка записується в резервний розділ у фоні. Тим часом прошивка все одно попередньо завантажується у пам’ять і вимагає вільного місця.
В документації Android 8.0 виявили нову опцію, яка дозволить за блоками завантажувати оновлення з сервера безпосередньо в резервний розділ. Схема повністю виключить необхідність у вільній пам’яті, і оновлення будуть займати на накопичувачі замість 1 ГБ лише 100 КБ.
Google також включить подібний алгоритм оновлень для сервісів Google Play. Тим не менш, подвійний системний розділ доступний не на всіх смартфонах, — ймовірно, «стримінгові» оновлення Play-сервісів будуть доступні тільки для Android 8.0. Виробники смартфонів і планшетів також можуть проігнорувати ідею Google, тому є шанси, що функція стане ексклюзивом лінійки Pixel.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас