Коста-Рика заборонить одноразовий пластик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коста-Рика заборонить одноразовий пластик

Світ
448
Коста-Рика виступає проти пластикових відходів і може стати першою в світі країною, що відмовилася від використання пластмаси, яку не можна переробити, повідомляє Inhabitat.
Це буде не просто заборона на поліетиленові пакети або пляшки з-під напоїв, Коста-Рика планує відмовитися від пластикових виделок, кришок і навіть мішалок для кави. І, якою б складною не здавалося ця мета, країна планує здійснити її до 2021 року.
Пластик – одна з найдраматичніших проблем для навколишнього середовища. До 2050 року в океані може бути більше пластику, ніж риби. У Коста-Риці щодня виробляється 4 000 тонн твердих відходів, і 20% з них не потрапляють у переробні центри або на звалища, а залишаються в річках Коста-Рики, на океанських пляжах і в лісах.
Уряд латиноамериканської країни серйозно взявся за охорону навколишнього середовища. Коста-Рика планує до 2021 року нейтралізувати викиди вуглекислого газу, частково за рахунок відмови від використання викопних видів палива. Влада країни також хоче зайнятися відновленням лісів і захистом дикої природи. До програми ліквідації одноразового пластику підключиться як державний, так і приватний сектор. Уряд запропонує стимули бізнесу, пред’явить вимоги до постачальників, а також інвестує в дослідження і розробки, здатні наблизити до мети. Одноразові пластикові вироби планується замінити інноваційними, такими як продукти, виготовлені з матеріалів на основі ацетату целюлози.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас