Затримка видачі біометричних паспортів: що робити і куди звертатися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримка видачі біометричних паспортів: що робити і куди звертатися

Казна та Політика
26740
У Державній міграційній службі стверджують, що виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” не встигає виготовити документи. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-секретаря ДМС Сергія Гунька.
“Поліграфкомбінат не встигає персоналізувати всі документи, які оформляють в підрозділах Міграційної служби та ЦНАП. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти в червні-липні, який не відповідає ні статистиці виїзду за кордон, ні статистиці оформлення паспортів за минулі роки”, – зазначив прес-секретар. За словами Гунька, якщо порівнювати період за червень-липень цього року з аналогічним в 2016-му, то попит зріс більш ніж удвічі.
“Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до падіння”, – сказав представник ДМС. Прес-секретар стверджує, що ДМС попереджає людей про затримку виготовлення паспортів і не радить бронювати квитки і житло до отримання документів.
Крім того, Гунько розповів, що якщо хтось не встигає отримати паспорт і вже має квитки і бронь на житло, то може написати про це ДМС за адресою: hotline@dmsu.gov.ua і відправити копію квитків. Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію поліграфкомбінату. “Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією з використання”, – підкреслив він.
“Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам вже нічого прискорювати. Ми відправляємо дані на поліграфкомбінат “Україна”, і зараз, власне, проблема на стадії виробництва”, – додав представник ДМС. Крім того, люди, які оформляли біометричний закордонний паспорт в ДП “Документ”, розповіли “Українській правді”, що їх попередили про затримку видачі документів на 7-10 робочих днів.
За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас