За 10 років Китай вкладе $1,5 трлн в іноземні компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 10 років Китай вкладе $1,5 трлн в іноземні компанії

Світ
212
У найближче десятиліття придбання іноземних компаній в Китаї стане новим трендом. Обсяги вкладень зростуть на 70% за останні 10 років, а підтримка зарубіжних підприємств продовжиться, навіть незважаючи на політичні перепони. Про це повідомляє новий звіт Linklaters LLP.
За даними аналітиків юридичної компанії Linklaters LLP, в найближчі 10 років Китай сумарно витратить на купівлю іноземних компаній $1,5 трлн. За останнє десятиліття китайські компанії вже вклали в іноземні підприємства $880 млрд, але цей показник обіцяє зрости на 70%.
Внутрішня політика КНР підтримує інвестиції в виробничі технології, особливо це стосується передових розробок. Для країни придбання і освоєння інноваційних технологій зараз має пріоритетне значення. У Китаї вже діє нова стратегія Made in China 2025, мета якої – досягнення максимальної незалежності від зарубіжних компаній і освоєння значної частки технологічних і виробничих ринків.
Не дивно, що в цих умовах китайські компанії нарощують обсяги капіталовкладень. За даними Rhodium Group, з січня по травень 2017 року інвестиції з боку КНР в США склали $22 млрд – на 100% більше, ніж за той же період минулого року.
Великий потік грошей з Китаю йде в галузь штучного інтелекту, в якій КНР і США борються за вплив на світовому ринку. За останні 6 років китайські інвестори вклали близько $700 млн в 51 американську компанію з галузі штучного інтелекту. Деякі види інвестицій не регулюються Комітетом з іноземних інвестицій США (CFIUS). Через це часто китайські компанії отримують контроль над стартапами на ранньому етапі їх розвитку. Після цього військові служби США вже не можуть скористатися розробками підприємств через загрозу безпеки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас