Як змінювався курс гривні за останні 12 місяців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінювався курс гривні за останні 12 місяців (інфографіка)

Валюта
3837
Гривня продовжує потроху відвойовувати у долара позиції , в той час як євро не припиняє дорожчати. Редакція підготувала огляд динаміки курсу валют в країні за останні 12 місяців.
За минулий з серпня 2016-го рік курс євро і долара двічі різко піднімався, але відносно різке зниження вартості валют ЄС і США було тільки одне.
Так, з середини серпня до середини вересня 2016 року пара євро-долар подорожчала більш ніж на півтори гривні, і ціна на них до цього часу становила приблизно 26,5 і 29,8 гривні за долар США і євро відповідно.
Після короткого періоду набирання ваги обидві валюти почали відносно швидко повертатися до попередньої ціни, і до 1 листопада 2016 року опустилися до рівня 25,5 і 27,1 за долар і євро відповідно.
У грудні минулого року розпочався традиційний «новорічний» період скуповування валюти у населення, коли ціна на долар впала до 25,5, а на євро – до 27,1 гривні.
Після Нового року стався черговий стрибок вартості валюти, і долар піднявся в ціні майже до 27,2 гривні, скоротивши до мінімуму розрив у вартості з євро, який в цей час коштував 28,4 гривні.
Приблизно з середини січня 2017 року ситуація на ринку валюти відносно стабілізувалася, і відтоді дуже невеликими стрибками вартості відзначилося тільки євро, а долар повільно втрачав у вартості.
Так, з початку року ціна долара за курсом НБУ стала нижчою за значення вересня 2016 року і на даний момент становить близько 25,8 гривні. У свою чергу, євро за той самий період набрав пристойну масу, подорожчавши приблизно на 1,2 гривні – до 30,3 грн/євро.
Piccy.info - Free Image Hosting
На думку багатьох фінансових аналітиків, така поведінка долара залежить не стільки від внутрішньої ситуації в Україні, скільки від внутрішніх показників США, які демонструють досить слабку статистику у порівнянні з сильними економічними даними Євросоюзу.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас