Шпек пояснив, за рахунок чого в Україні відновиться кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шпек пояснив, за рахунок чого в Україні відновиться кредитування

Кредит&Депозит
1004
В Україні відновлення кредитування стане можливим лише у разі ухвалення відповідних законопроектів, які урегулюють роботу з проблемними активами та стануть на захист прав кредиторів.
Про це заявив голова Незалежної асоціації банків України Роман Шпек в ефірі передачі “Фінансовий тиждень” на 5 каналі.
За словами очільника НАБУ, однією із головних проблем відсутності кредитування є небажання парламенту ухвалювати законопроект щодо захисту прав кредитора. На його думку, цей проект закону №6027 дозволить усунути прогалини сучасного законодавства, які дають можливість великим позичальникам уникати своїх зобов’язань.
“Власники банків кілька разів вже докапіталізовували банки за рахунок таких втрат. Практика показує, що з одного долара проблемного кредиту, в результаті довготривалих судових тяжб, банк отримує лише 30 центів”, – наголошує Шпек.
Також, на думку експерта, для відновлення кредитування повинен запрацювати механізм роботи з проблемними активами.
Шпек вважає, що позичальники наразі перекредитовані, і їхній фінансовий стан не дає підстав видати їм кредити: вони або збиткові, або мають невисокий рівень прибутків і тому не мають можливості обслуговувати кредит.
“Банкіри не зможуть відновити кредитування, через те, що законодавча база до цього не спонукає”, – підкреслив голова НАБУ.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас