Велика Британія погодилася заплатити за Brexit 40 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія погодилася заплатити за Brexit 40 мільярдів євро

Світ
994
Велика Британія готова заплатити до 40 млрд євро, щоб врегулювати фінансові зобов’язання перед Євросоюзом після Brexit.
Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела в уряді.
Високопоставлені чиновники в уряді дійшли висновку, що така пропозиція — єдиний спосіб вийти з глухого кута, в який зайшли в ході переговорів.
Газета зазначає, що таку пропозицію було озвучено Лондоном вперше.
Передбачається, що після “Брекзіта” Велика Британія буде переказувати по 10 мільярдів євро на рік, але тільки за умови, що ЄС вже зараз почне обговорення майбутніх торговельних зв’язків. У Брюсселі раніше заявляли, що готові обговорювати майбутні відносини тільки після того, як Велика Британія врегулює фінансові претензії (їх оцінювали у 60 мільярдів євро).
Референдум про вихід Великої Британії з ЄС пройшов 23 червня 2016 року. За відділення від Євросоюзу проголосували 52 відсотки учасників.
Офіційно процедура “Брекзіта” почалася в кінці березня 2017 року, коли прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей направила керівництву ЄС повідомлення про намір країни залишити союз.
У липні був прийнятий ключовий документ “Брекзіта” — Great Repeal Bill (“Великий законопроект про вихід”). Очікується, що процес виходу Великої Британії з ЄС триватиме близько трьох років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас