США підозрюють Іспанію в демпінгу на ринку маслин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США підозрюють Іспанію в демпінгу на ринку маслин

Світ
258
Міністерство торгівлі США проводить розслідування щодо імпорту маслин з Іспанії в зв’язку зі скаргою Американської коаліції за справедливу торгівлю зрілими оливками на те, що закордонні конкуренти поставляють свою продукцію за ціною нижче справедливого рівня.
Жорстка позиція Вашингтона вже спонукала Європейську комісію виступити на захист іспанських виробників, повідомляє агентство Bloomberg.
Ринок маслин набагато менший, ніж ринки сталі або деревини, які також привернули підвищену увагу американської влади за нової адміністрації, але для Іспанії потенційні заходи Мінторгу США можуть мати суттєве значення. Іспанія – найбільший виробник маслин і оливок у світі, а США – найбільший ринок збуту іспанської продукції, що забезпечує майже чверть (24%) експорту.
У 2016 році США закупили за кордоном 167 тис. тонн оливок і маслин, майже половина цього обсягу (80,2 тис. тонн) надійшла з Іспанії. Крім того, Штати імпортують оливки і маслини з Греції (19%), Мексики (6,3%), Марокко (6%) і кількох інших країн.
Є в США і власне виробництво, проте, за даними коаліції, що подала скаргу в Мінторг, в країні залишилося менше 900 фермерських господарств, що займаються вирощуванням столових (консервних) оливок (на противагу виробництву оливкової олії). Майже всі з них зосереджені в Каліфорнії.
Розслідування може призвести до введення штрафних мит на ввезення іспанських маслин або навіть припинення їх імпорту в США. За оцінками іспанської асоціації експортерів Asemesa, потенційні обмеження в США можуть принести Іспанії збитки в 350 млн євро за п’ять років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас