Чому Apple цілком може стати хедж-фондом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Apple цілком може стати хедж-фондом

Фондовий ринок
599
Практично кожен квартал Apple вдається здивувати громадськість гігантським обсягом кеша на балансі. У II кварталі цього року обсяг зріс до $262 млрд – нового історичного максимуму.
Зрозуміло, що ці гроші не лежать мертвим вантажем, а інвестовані в різні цінні папери. Керує майже всім цим обсягом коштів компанія Braeburn Capital. Таким чином, Apple, по суті, зараз володіє обсягом паперів, порівнянним з найбільшим у світі хедж-фондом – Bridgewater, у якого в управлінні близько $200 млрд.
Piccy.info - Free Image Hosting
Крім того, Apple є ще і одним з найбільших власників трежеріс в світі. Із загальної суми $243 млрд Apple вклала в трежеріс $51,5 млрд. Близько $30 млрд розміщено в короткострокових паперах, решта – у більш довгих.
Piccy.info - Free Image Hosting
Якщо уявити, що Apple не комерційна організація, а держава, то вона посідала б 24-е місце в світі за вкладеннями в казначейські папери США. У рейтингу вона обійшла б Туреччину, у якої $49,5 млрд, Норвегію, у якої $48,3 млрд, Швецію – $40,8 млрд і Мексику, де в трежеріс вкладено $38,9 млрд.
Втім, улюблений клас активів, в який вкладається Apple, – корпоративні цінні папери. За підсумками II кварталу обсяг вкладень в них досяг нового історичного максимуму – понад $150 млрд. До речі, п’ять років тому показник становив усього $54,6.
Piccy.info - Free Image Hosting
Можна припустити, що якщо профільний бізнес Apple коли-небудь зазнає невдачі, компанія може спробувати активно управляти своїми активами. Можливо, цього буде достатньо. Втім, не варто забувати, що за всі операції Apple ще й платить комісійні своєму брокеру, і, судячи за обсягом, це чималі гроші.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас