Чиказька біржа запустить торгівлю ф'ючерсами на Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиказька біржа запустить торгівлю ф'ючерсами на Bitcoin

Фінтех і Картки
459
Чиказька біржа Chicago Board Options Exchange (CBOE) готується на початку 2018 року запустити торги деривативами на Bitcoin. Про це повідомляє американський телеканал CNBC.
Як повідомляється, для запуску торгів майданчик має пройти узгодження нових контрактів в Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC). “Ми дійшли висновку, що криптовалюти залишаться”, – повідомив CNBC головний стратег CBOE Джон Дітерс.
За його словами, ф’ючерси на Bitcoin будуть доступні інституціональним і роздрібним інвесторам. Дітерс пояснив, що втілення цієї ідеї стало можливим завдяки угоді про співпрацю між CBOE Holdings і Gemini Trust, кріптовалютною біржею, заснованою братами Кемероном і Тайлером Уінклевосс. CBOE таким чином отримала доступ до ринкових даних Gemini, що необхідно для створення деривативів і індексів по криптовалюті.
“Ми прагнемо задовольнити зростаючий інтерес до криптовалюти шляхом створення ф’ючерсу на Bitcoin, який буде торгуватися на регульованій біржі”, – заявляє глава CBOE Ед Тілі. Американська Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) в квітні заявляла, що перегляне раніше відхилену заявку братів Уінклевосс на включення до лістингу біржі Bats, що входить в CBOE, ETF на Bitcoin.
“Спільна робота з CBOE допомагає зробити Bitcoin і інші криптовалюти доступнішими для інституціональних і роздрібних інвесторів”, – заявив Тайлер Уінклевосс. CFTC 24 липня зробила крок назустріч новим технологіям і схвалила запуск платформи LedgerX з торгівлі деривативами на криптовалюту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас