СЕТАМ продала майна на 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СЕТАМ продала майна на 3 млрд грн

Фондовий ринок
356
Загальна вартість активів, реалізованих державним підприємством (ДП) “Система електронних торгів арештованим майном” (СЕТАМ) на аукціонах з початку його роботи до 3 серпня 2017 року, перевищила 3 млрд грн.
Як повідомила прес-служба СЕТАМ у четвер, всього на електронних торгах було продано 18 тис. лотів. Більше половини лотів були продані з підвищенням ціни, середнє збільшення вартості лота склало 10%.
Згідно з повідомленням, найдорожчим проданим на СЕТАМ лотом став завод у Харківській області, що належить Ощадбанку, вартість якого склала 104 млн грн.
Водночас максимальний приріст вартості лота в процесі торгів зафіксований на комплекс будівель прирельсового складу в Черкаській області. Його початкова ціна 387 тис. грн збільшилася в 8,7 рази, і ціна продажу склала 3,35 млн грн.
СЕТАМ запрацювала в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в деяких областях. З серпня того ж року експеримент був розширений на територію всієї України. Розпорядженням №212-р від 11 березня 2015 року Кабінет міністрів за результатами експерименту запровадив продаж арештованого майна на електронних торгах на постійній основі по всій території країни. ДП “СЕТАМ”, яке виступає адміністратором системи, було створено в серпні 2015 року.
Головною метою ДП “СЕТАМ” є реалізація державної політики в сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадових осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас