Нафта дешевшає на слабкому зниженні запасів нафти в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на слабкому зниженні запасів нафти в США

Енергетика
284
Світові ціни на нафту знижуються в четвер вранці, оскільки інвестори відіграють вчорашні дані міненерго США про комерційні запаси “чорного золота” в країні, свідчать дані торгів.
Станом на 08.22 за Києвом вартість жовтневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,38% – до 52,16 долара за барель. Ціна вересневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,36%, до 49,41 долара за барель.
За повідомленням управління енергетичної інформації Міненерго США, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 28 липня, знизилися на 1,5 мільйона барелів, або на 0,3% – до 481,9 мільйона барелів. Експерти очікували більшого зниження – на 0,61%, або на 2,957 мільйона барелів, до 480,443 мільйона барелів.
Незважаючи на зниження запасів, “сильного збільшення попиту було достатньо, щоб пом’якшити “бичачі” інвестиційні настрої на ринку”, повідомили експерти банку ANZ в коментарі агентству MarketWatch.
При цьому інвестори перебувають в очікуванні сигналів, що обсяги видобутку нафти в країнах ОПЕК+ знижуватимуться і вплинуть на все ще помітно високі показники світових поставок. ANZ прогнозує зниження видобутку в четвертому кварталі, що, як очікується, підштовхне ціни сильно вище 50 доларів за барель, йдеться в повідомленні агентства.
За даними липневої доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), країни ОПЕК в червні наростили видобуток нафти на 393,5 тисячі барелів на день в порівнянні з травнем – до 32,611 мільйона барелів на добу, незважаючи на домовленість членів картелю і країн поза ОПЕК про скорочення видобутку .
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас