Чому інвестори перехотіли скуповувати українські банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому інвестори перехотіли скуповувати українські банки

Фондовий ринок
2011
Українськими банками в цьому році цікавилися інвестори з Великобританії, Туреччини, Грузії, Ірану, повідомила виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Коробкова.
Інтерес проявляли як до великих, так і малих фінустанов. Банків з російським капіталом у цьому списку не було.
«Ми частково займаємося тим, що зводимо інвесторів, як потенційних покупців з банками. Було 6-7 претендентів. Але вивчивши законодавство і оцінивши майбутні вкладення, вони виявилися не готовими до реальних дій», – зазначила Олена Коробкова.
За скільки інвестори готові були б купувати банки, в НАБУ не повідомили, позаяк до такого детального вивчення «справи» не доходили.
«Умови в кожному випадку були б індивідуальні. Все залежить від капіталу. Якщо у банку записаний капітал в 120 млн. грн., а в реальності є 20 або 80 мільйонів і треба ще докапіталізуватися, то це одна ціна. Без такої умови – інша. Тут не можна назвати навіть середній показник», – зазначила Коробкова.
Поки в Україні не пройде судова реформа, не будуть захищені права кредиторів, жоден серйозний інвестор не наважиться на угоду, запевнили в НАБУ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас