В Україні запустили ще одну сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запустили ще одну сонячну електростанцію

Енергетика
1010
Енергохолдинг ДТЕК ввів в експлуатацію Трифанівську сонячну електростанцію потужністю 10 МВт в Херсонській області, повідомила його прес-служба.
ДТЕК продовжує розмірковувати над участю в торгах ФДМУ з продажу акцій енергокомпаній.
“Будівельні роботи на Трифанівській СЕС почалися в березні і були завершені у другій половині липня 2017 року. НА СЕС встановлено 37 тисяч сонячних панелей виробництва JA Solar та інвертори компанії ABB. З 1 серпня станція виробляє електроенергію і відпускає її в енергосистему України”, – йдеться в повідомленні.
За розрахунками ДТЕК, щорічно сонячна електростанція буде генерувати 11-12 млн кВт/год електроенергії, що достатньо для енергозабезпечення 15 навколишніх сіл. Завдяки роботі Трифанівської СЕС економія викидів СО2 в атмосферу складе близько 12 тисяч тонн на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.
Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, 27 липня затвердила “зелені тарифи” для ТОВ “Трифановка енержі” (Херсонська обл.) і ТОВ “Димерська сонячна електростанція – 1” (Київська обл.).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас