Tesla анонсувала ціни на сонячну черепицю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla анонсувала ціни на сонячну черепицю

Фондовий ринок
2640
Компанія анонсувала ціну на свою сонячну черепицю, і навіть без урахування економії на електроенергії вона повинна обійтися дешевше за стандартні варіанти на 20%, кажуть в компанії. Один квадратний метр обійдеться в $235.
Рік тому стало відомо про плани Tesla випускати свої рішення для створення сонячних дахів. Однією з відмінностей мав стати дизайн — це не типові чорні панелі стандартних сонячних дахів, а декоративна черепиця різних видів, яка не погіршує вигляд будинку і при цьому видобуває електрику.
Ціни Tesla назвала тільки зараз, але вже до цього Ілон Маск обіцяв, що його черепиця навіть на момент встановлення буде коштувати дешевше від звичайної покрівлі. І причин цього кілька. Виробництво звичайної покрівлі не оптимізоване, в результаті ціни виявляються вищими, ніж могли бути.
При цьому звичайні аналоги даху від Tesla важать на 80% більше — це додаткові витрати на транспортування. Дах Маска дешевий за своїм визначенням: фотогальванічна підкладка вкрита шаром декоративного скла. Скло роблять з піску, а це дуже дешево, говорить Маск, тому сонячна черепиця виявляється дешевшою за звичайну. При цьому є вибір кольору і дизайну.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас