"Мрія" в судовому порядку намагається повернути 4,6 тис. га земель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Мрія" в судовому порядку намагається повернути 4,6 тис. га земель

Фондовий ринок
328
Агрохолдинг “Мрія” через суд намагається відновити контроль над 4,6 тис. га земель, виведених з-під управління компанії попереднім менеджментом.
“Cпочатку року нам вдалося повернути контроль над земельним банком в 5 тис. га. Ми відновили контроль і будемо продовжувати це робити, ми не збираємося зупинятися. Це робота системна і завершиться тоді, коли зберемо все або вважатимемо, що достатньо. У нас зараз в суді перебувають 557 справ, пов’язаних з відновленням прав агрохолдингу. Площа земельного банку, про який йде мова в цих справах – 4,6 тис. га”, – сказав директор з юридичних питань агрохолдингу “Мрія” Сергій Ігнатовський на прес-конференції в п’ятницю.
За його словами, агрохолдинг також перебуває в стані судових процесів щодо сільськогосподарської техніки, за підрахунками “Мрії”, близько 700 одиниць було незаконно виведено зі складу агрохолдингу, щодо об’єктів нерухомості, логістичних баз.
В “Мрії” зазначили, що з січня по сьогоднішній день агрохолдинг повернув 1,1 тис. га земель.
“В цілому ми розраховуємо на повернення 15 тис. га земель. Більше ми при всьому бажанні не зможемо повернути, позаяк юридично правильно було виконано роботу з виведення земель”, – підкреслила заступник директора з юридичних питань агрохолдингу “Мрія” Марина Галела.
Агрохолдинг “Мрія” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогоднішній день його земельний банк становить 180 тис. га, розташованих в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Рівненській областях. Вирощує пшеницю, соняшник, картоплю, кукурудзу, сою, рапс, ячмінь, горох, гречку і сорго. Елеваторні потужності компанії оцінюються в 600 тис. тонн.
У серпні 2014 року “Мрія” повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов’язаннями. Сукупна заборгованість перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов’язаним з сім’єю Гута компаніям, на момент оголошення дефолту агрохолдингу становила близько $1,3 млрд.
На початку лютого 2015 року операційний контроль над ним перейшов до кредиторів, які обрали нове керівництво, а у вересні 2016 року комітети кредиторів і бондхолдерів агрохолдингу погодили умови реструктуризації боргового портфеля компанії, який в даний час складає $1,1 млрд.
За фактом шахрайства порушено низку кримінальних справ. Син Івана Гути – Микола оголошений в розшук по лінії Інтерполу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас