Китай має намір інвестувати 50 млн доларів у реконструкцію флоту Дунайського пароплавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір інвестувати 50 млн доларів у реконструкцію флоту Дунайського пароплавства

Казна та Політика
279
Українське Дунайське пароплавство в найближчі три роки має намір провести глобальну реконструкцію власного флоту, задіявши при цьому інвестиції з Китаю.
Як повідомляється, головним партнером пароплавства в проекті виступить китайська державна компанія China National Teсhnical import & export corporation (СNТIC). Сторони підписали відповідний меморандум. Проект включає в себе реконструкцію 21 буксира і будівництво 40 барж проекту SLG-021, на що китайські партнери готові виділити 50 млн доларів кредитних коштів.
Згідно з умовами, термін кредитування становить 15 років. Протягом перших 2,5 років підприємство не оплачує відсотки і не компенсує тіло кредиту – в цей період і передбачається виконати всі роботи. Наступні 2,5 року після реконструкції тіло кредиту не погашається, а виплачуються тільки відсотки. І тільки наступні 10 років УДП буде погашати і тіло кредиту, і відсотки. У пароплавстві розраховують вийти на ефективний відсоток не більше 2,5% річних.
Компанія CNTIC, що спеціалізується на фінансуванні проектів у сфері інфраструктури, енергетики, хімічної промисловості, транспорту, металургії, на даний момент задіяла своїх коштів в розмірі 110 млрд доларів по всьому світу. Між тим вона ще не працює в Україні. Питання співпраці ПрАТ “УДП” з корпорацією CNTIC найближчим часом буде розглянуто на рівні Кабінету міністрів і Міністерства інфраструктури України.
За матеріалами:
Думская.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас