Довіра споживачів до економіки Великої Британії в липні повернулася до мінімуму після Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра споживачів до економіки Великої Британії в липні повернулася до мінімуму після Brexit

Світ
127
Індекс довіри британських споживачів у липні 2017 року продовжив зниження і збігся з мінімальною позначкою, зафіксованою після референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).
Значення індикатора в поточному місяці зменшилося до мінус 12 пунктів з мінус 10 пунктів у травні, свідчать розрахунки дослідницької компанії GfK NOP Ltd. В липні 2016 року індекс перебував на позначці мінус 12 пунктів.
Консенсус-прогноз аналітиків припускав менш значне зниження – до мінус 11 пунктів.
Чотири з п’яти складових індексу довіри продемонстрували зниження в липні.
“Економічна ситуація у Великобританії залишається неоднозначною, і цей настрій відображається у загальному показнику індексу. Довіра до економіки Великобританії в цілому різко погіршилася”, – зазначив Джо Стейтон з GfK.
Індикатор оцінки британцями особистої фінансової ситуації за минулі 12 місяців знизився в липні на 1 пункт щодо червня – до мінус 2 пунктів. Аналогічна оцінка на найближчий рік підвищилася на 2 пункти, з нуля до 2 пунктів. У липні минулого року обидва ці показники дорівнювали мінус 1 пункт.
Показник оцінки економічної ситуації в цілому за минулі 12 місяців зменшився на 6 пунктів – до мінус 31 пункту, говориться в повідомленні GfK. Роком раніше він становив мінус 25 пунктів.
Підіндекс оцінки споживачами загальної економічної ситуації в країні на найближчий рік знизився на 5 пунктів – до мінус 28 пунктів. У червні 2016 року він перебував на позначці мінус 33 пункти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас