Третина призупинених податкових накладних надійшла від київських підприємств - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина призупинених податкових накладних надійшла від київських підприємств - ДФС

Казна та Політика
329
У Києві призупинено 33,871 тис. податкових накладних (ПН), за якими 21% платників податків подали документи, що підтверджують реальність здійсненої операції, повідомила начальник головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Києві Людмила Демченко.
“Порушення п’ятиденного терміну з розгляду таких документів немає. Але є проблема: платники податків приносять документи в паперовому вигляді, а нам потрібно відсканувати колосальний обсяг інформації”, – зазначила Л.Демченко під час “круглого столу” “Призупинення реєстрації податкових накладних/розрахунку коригування в єдиному реєстрі податкових накладних. Проблеми та шляхи їх вирішення” в четвер у Києві.
За словами директора департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Миколи Чмерука, в цілому кількість заблокованих ПН скоротилася до 0,88%.
“Якщо тиждень тому говорили про 1% призупинених податкових накладних, то сьогодні – про 0,88%. В першу чергу, це відбулося за рахунок того, що платники податків подають технологічні карти. ДФС розглянула 11 тис. із поданих 13 тис. технологічних карт”, – сказав він.
М.Чмерук підкреслив, що для вдосконалення критеріїв, за якими блокуються ПН/РК, а також для вдосконалення роботи комісії при Міністерстві фінансів створено робочу групу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас