У міністерстві пояснили, як витратити 50 тис. грн і не втратити субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У міністерстві пояснили, як витратити 50 тис. грн і не втратити субсидію

Казна та Політика
2261
Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг не призначать сім’ям, які зробили покупку на суму, що перевищує 50 тис. грн. Однак існують винятки. Наприклад, оплата дорогого лікування членів сім’ї.
Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.
“Оплата лікування на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, не позбавляє сім’ю права на отримання державної допомоги при оплаті комунальних послуг”, – сказав він.
На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого в спадщину або в подарунок.
“Цей дохід не зараховують до сукупного доходу сім’ї і не беруть до уваги при розрахунку розміру субсидії. Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Беруть до уваги офіційний дохід, який приносить це майно”, – зазначив Музиченко.
Сім’ї, які купили житло, мають право на субсидію.
“Наприклад, сім’я 10 років збирала гроші, щоб придбати собі квартиру. Купівля нерухомості перевищила 50 тисяч гривень. Але у сім’ї немає іншого житла. Такі люди можуть подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування. Аналогічна ситуація і з оплатою навчання дитини”, – зазначив Віталій Музиченко.
Якщо нерухомість придбали в кредит, то при визначенні права на субсидію враховують суму першого внеску.
“Субсидію можуть призначити за рішенням комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання, якщо ця сума перевищує 50 тисяч гривень”, – додав директор департаменту державної соціальної допомоги.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас