ДФС роз'яснила подання звітності постраждалими від кібератаки платниками податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС роз'яснила подання звітності постраждалими від кібератаки платниками податків

Казна та Політика
464
Державна фіскальна служба роз’яснила подання звітності постраждалими від кібератаки платниками податків.
Про це йдеться в повідомленні служби.
26 липня набув чинності закон України “Про внесення змін…щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових та акцизних накладних внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних мереж платників податків”.
Згідно з цим законом, тимчасово, до 31 грудня 2017 року, у разі втрати та/або пошкодження інформації внаслідок несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерних мереж платника податків та за наявності документів платник податків протягом 10 календарних днів з дня набуття чинності цього закону зобов’язаний письмово повідомляти контролюючий орган за місцем обліку в порядку, встановленому Податковим кодексом України для подання податкової звітності.
Документами, які підтверджують несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж платника податків, є копії заяви в правоохоронні органи чи повідомлення про кримінальне правопорушення та документа, що підтверджує її прийняття і реєстрацію тощо.
У разі зникнення або знищення первинних документів, облікових регістрів та звітів керівник підприємства, установи письмово повідомляє про це правоохоронні органи та наказом призначає комісію для встановлення переліку відсутніх документів та розслідування причин їх зникнення або знищення. Крім того, заявник має право отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію.

Довідка Фінанси.юа:

  • 27 червня була здійснена масова кібератака, спрямована на інформаційно-телекомунікаційні системи значної кількості платників податків, яка призвела до припинення функціонування комп’ютерних систем.
  • За даним фактом платниками податків були подані заяви про пошкодження комп’ютерних систем в департамент кіберполіції Національної поліції.
  • 24 липня Президент Петро Порошенко підписав закон про звільнення від штрафів за неподання накладних через кібератаки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас