В "Укренерго" повідомили, коли Україна може приєднатися до європейської енергосистеми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укренерго" повідомили, коли Україна може приєднатися до європейської енергосистеми

Енергетика
473
На приєднанні України до європейської енергосистеми може знадобитися 10 років. Про це заявив керівник “Укренерго” Всеволод Ковальчук.
“Місяць тому підписали угоду про майбутнє приєднання української та молдовської енергосистем до енергосистеми континентальної Європи. У нас є за цією угодою 5 років. Теоретично це можна зробити швидше. Практично – ніхто цього не робив навіть за 5 років. Середній термін на ці заходи в країнах, які приєднувалися раніше до цієї системи, – близько 10 років. У окремих випадках – набагато більше”, – сказав чиновник.
Ковальчук зазначив, що наразі підключити Україну неможливо, оскільки це становитиме небезпеку для енергосистеми Європи через різницю в стандартах.
“Ця угода визначає все, що має зробити Україна, щоб показники стабільності та якості енергосистеми відповідали європейським стандартам. Поки ми їх не доведемо до цього рівня, нас не можуть підключити”, – додав керівник “Укренерго”.
За словами Ковальчука, оскільки таке приєднання відкриває великий спектр інвестиційної взаємодії, воно змінить весь розклад на енергетичному ринку, тому чинні українські монополісти опиратимуться цьому процесу.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас