Названо ім'я росіянина, обвинуваченого США у відмиванні $4 мільярдів через bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо ім'я росіянина, обвинуваченого США у відмиванні $4 мільярдів через bitcoin

Кримінал
1313
У Греції заарештували росіянина Олександра Вінника, якого підозрюють у причетності до діяльності групи, що відмила $4 млрд через біткоін (bitcoin) для осіб, які беруть участь у злочинах, від злому комп’ютерів до незаконного обігу наркотиків.
Про це повідомляє Reuters.
38-річний Олександр Вінник був затриманий за американським ордером біля міста Салоніки. За даними місцевої влади, він затриманий після розслідування, проведеного Міністерством юстиції США, а також ряду інших федеральних агентств і цільових груп.
США описали Вінника у заяві Міністерства юстиції як оператора біржі BTC-e, використовуваної для торгівлі цифровою валютою біткойн з 2011 року.
Передбачається, що група, про яку йде мова, використовувала криптовалюту, щоб відмити щонайменше $4 млрд за кілька років, а сайт BTC-e є важливою ланкою злочинної діяльності.
Вінника вважають ключовою фігурою в організації незаконних операцій.
Крім того, США стверджують, що росіянин потенційно пов’язаний з банкрутством біржі Mt. Gox у 2014 році. Згідно з ордером міністерства юстиції, Олександр Вінник повинен бути екстрадований до США.
Місцеві ЗМІ також повідомляють, що Греція незабаром почне переговори з США про екстрадицію Вінника.
Біржа BTC-e не працює з 25 липня, в її Твіттері зазначено, що на сайті йдуть технічні роботи, які займуть від п’яти до десяти днів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас