Ортодокси в Ізраїлі отримають венчурний фонд для своїх стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ортодокси в Ізраїлі отримають венчурний фонд для своїх стартапів

Світ
298
Перший інвестиційний фонд для ортодоксальних іудеїв в Ізраїлі близький до запуску. Він запропонує кошти тим, хто через свої традиції і релігійні переконання раніше ніяк не фігурував на технологічній сцені, пише Bloomberg.
Фонд під назвою 12Angels націлений інвестувати $5 млн в ІТ-бізнес релігійних підприємців Ізраїлю. Спільноту було організовано ветеранами елітних бойових частин ізраїльської армії, які після того, як пішли в запас, зайнялися бізнесом. До їхнього першого внеску в $150 000 додалися кошти голови місцевого відділення Facebook. Ще одна компанія, яка розробляє інструменти для сайтів, вклала в фонд $1 млн, приєдналися інші учасники. В результаті активи 12Angels наблизилися до $5 млн, що їм були потрібні.
«Ми думаємо, ці $5 млн принесуть надалі $50 млн і просунуть ортодоксальний ІТ-бізнес», – говорить глава фонду Моше Фрідман. До фонду проявили інтерес не тільки топові технологічні компанії, але і влада. Вони мають намір посилити позиції Ізраїлю в світовому технологічному рейтингу. Але, прагнучи до цього, вже не вдається ігнорувати ультра-ортодоксальне населення, яке опиняється осторонь цих процесів.
Ортодоксальне співтовариство або харедім – це 10% населення Ізраїлю. Це чимала частина населення, яка досі не брала прямої участі в технологічному розвитку країни. Останнім часом держава посилює програми по залученню харедім до роботи і ІТ-бізнесу. Зокрема, за участю влади і приватних інвесторів була створена база релігійних ІТ-підприємців Ізраїлю, яка за пару років розрослася з 5 до 1000 осіб.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас