Toyota випустить перший в світі електромобіль з твердотільною батареєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota випустить перший в світі електромобіль з твердотільною батареєю

Технології&Авто
2001
Компанія Toyota розробляє акумулятор з твердим електролітом. Нова батарея дебютує в електромобілях 2022 року, які будуть зібрані на повністю новому шасі, повідомляє Ars Technica.
Так звані твердотільні акумулятори складаються з твердих електродів і твердих електролітів. Вони можуть бути легшими і меншими, ніж сучасні літій-іонні, але масове виробництво таких батарей за вигідною ціною було складним.
За даними японського видання Chunichi Shimbun, новий акумулятор Toyota буде здатний заряджатися за кілька хвилин і забезпечить більшу дальність пробігу. Також повідомляється, що твердотільна батарея знизить ризик загорянь, а оскільки небезпека замерзнути їй теж не загрожує, вона зможе працювати в ширшому діапазоні температур. Можливість виробляти твердотільні акумулятори дасть компанії перевагу перед конкурентами, Nissan, Tesla або Daimler. Втім, Toyota не єдина компанія, яка розробляє цю технологію. За повідомленнями Reuters, BMW також займається дослідженнями в цій галузі.
Торік Toyota сформувала новий підрозділ з розробки електромобілів, який очолив особисто президент компанії Акіо Тойода. У подальших планах компанії – просування на найбільший в світі китайський ринок електромобілів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас