Нові бонди Греції увійшли до топ-5 найпопулярніших держоблігацій єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові бонди Греції увійшли до топ-5 найпопулярніших держоблігацій єврозони

Світ
236
Нові п’ятирічні держоблігації Греції на 3 млрд євро, що пройшли прайсинг у вівторок, в середу зайняли п’яте місце за обсягом торгів облігаціями в євро на боргових ринках єврозони.
Торги на так званому “сірому ринку” (до офіційного завершення випуску паперів) є ще одним підтвердженням того, що Афіни успішно повернулися на ринок довгострокових облігацій після трирічної перерви.
Напередодні книга заявок була перепідписана більш ніж удвічі, інтерес до розміщення проявили більше 200 інвесторів, і уряду Греції вдалося знизити прибутковість бондів при розміщенні більш ніж на 0,1 процентного пункту в порівнянні з початковими оцінками – до 4,625%.
Останні роки обсяги торгів грецькими держпаперами були невеликі, але новий випуск може стати винятком. За даними Trax, в середу обсяги операцій з 5-річними бондами Греції перевищували 160 млн євро.
Офіційний початок торгів намічено на 1 серпня.
Експерти зазначали, що час для розміщення було вибрано вдалий – на минулому тижні Міжнародний валютний фонд погодився виділити Греції кредит в розмірі $1,8 млрд, якщо країні вдасться домовитися в кредиторами про реструктуризацію боргу, а рейтингове агентство S&P Global Ratings змінило прогноз суверенного рейтингу країни на “позитивний” зі “стабільного”.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас