НБУ запроваджує ризик-орієнтований підхід при здійсненні нагляду у сфері фінансового моніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запроваджує ризик-орієнтований підхід при здійсненні нагляду у сфері фінансового моніторингу

Казна та Політика
914
Національний банк вирішив ввести ризик-орієнтований підхід при плануванні та проведенні перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Новий підхід буде сприяти підвищенню ефективності нагляду Національним банком за дотриманням банками та небанківськими фінансовими установами-резидентами, які є платіжними організаціями, членами або учасниками платіжних систем, законодавства у сфері фінансового моніторингу.
У затверджених змінах були враховані пропозиції членів Незалежної асоціації банків України.
Зокрема, збільшено строк, протягом якого банк/установа після отримання довідки про виїзну перевірку/акта із супровідним листом має право надати НБУ пояснення, заперечення щодо обставин, фактів порушень, висновків (за наявності), з трьох до семи робочих днів.
Зазначені зміни передбачені постановою правління Національного банку україни №66 “Про затвердження змін до Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення”, затвердженою 24 липня 2017.
Зміни набувають чинності з 27 липня 2017 року.
Національний банк у червні вжив заходів до 4 банків у вигляді 4 письмових зауважень і 3 штрафів за недотримання законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів і фінансуванню тероризму.
Всього в 2016 році Національний банк наклав 28 штрафів на банки на 9,321 млн гривень за недотримання законодавства у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів і фінансуванню тероризму.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас