Україна й Ізраїль розпочали 6-й раунд переговорів щодо ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна й Ізраїль розпочали 6-й раунд переговорів щодо ЗВТ

Казна та Політика
220
Делегації України та Ізраїлю 26-27 липня в Києві проводять шостий раунд переговорів про укладення Угоди про вільну торгівлю між двома країнами, повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України в середу.
“Мета шостого раунду – продовження детального розгляду питань доступу до ринків сільськогосподарських і промислових товарів, зокрема, в частині визначення ступеня зниження митних тарифів”, – написала на своїй сторінці в Facebook заступник міністра – торговий представник України Наталія Микольська напередодні переговорів.
Вона нагадала, що під час п’ятого раунду в березні 2017 року в Тель-Авіві була узгоджена більша частина питань щодо доступу товарів на ринки і відпрацьовані окремі розділи Угоди про правила визначення походження товарів.
Як раніше зазначали представники українського уряду, Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Ізраїлем має стати наступною після ЗВТ з Канадою, що підписана в липні 2016 року інабуває чинності з 1 серпня 2017 року.
Прем’єри України та Ізраїлю Володимир Гройсман та Біньямін Нетаньяху на зустрічі в Тель-Авіві в середині травня цього року висловили надію на завершення переговорів щодо ЗВТ до кінця 2017 року.
Згідно з даними Держстату, за січень-травень 2017 року експорт з України до Ізраїлю зріс на 48,4% – до $282 млн, тоді як імпорт з Ізраїлю скоротився на 10,5% – до $84,8 млн. За обсягом товарообігу Ізраїль займав 22 місце серед усіх торговельних партнерів України, тоді як за сальдо – 10-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас