ДФС відзвітувала про скорочення кількості заблокованих податкових накладних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС відзвітувала про скорочення кількості заблокованих податкових накладних

Казна та Політика
444
Кількість заблокованих ризикових податкових накладних (ПН) скоротилася з 1,1% за першу декаду липня до 0,97% станом на 25 липня.
Як повідомляється на сайті Державної фіскальної служби (ДФС) з посиланням на виконуючого обов’язки голови відомства Мирослава Продана в середу, станом на 25 липня нова система автоматичного призупинення реєстрації ризикових ПН заблокувала 132,1 тис. податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК) на суму 1,8 млрд грн. За цей період підприємці зареєстрували 13,7 млн ПН/РК майже на 75,7 млрд грн.
За словами М. Продана, всі повідомлення платників податків з підтвердженнями реальності операцій за зупиненими ПН спеціальна комісія ДФС розглядає протягом визначених законодавством п’яти робочих днів.
За вказаний період розглянуто понад 27,5 тис. припинених ПН від 3,5 тис. платників податків. З більш ніж 8 тис. винесених рішень 4,2 тис. були позитивними, а в 3,9 тис. випадків відмовили в реєстрації, зазначено в повідомленні ДФС.
Як повідомлялося, згідно з прийнятими в кінці 2016 року правками до Податкового кодексу, з 1 липня 2017 року запрацювала автоматична реєстрація ПН в Єдиному реєстрі податкових накладних. Однак ДФС отримала право відмовити в реєстрації за низкою критеріїв оцінки ступеня ризиків.
Раніше Міністерство фінансів повідомляло, що стосовно заблокованих ПН система спрацювала за двома критеріями: “пересорт” товарів – невідповідність обсягу або відсутність придбання товару при його реалізації, а також відсутність ліцензій на право підприємства виготовляти, експортувати, імпортувати, здійснювати оптову або роздрібну торгівлю підакцизними товарами.
За даними Мінфіну, за першу декаду липня система заблокувала реєстрацію 1,1% з майже 3,7 млн ПН. При блокуванні платник податків має право протягом 365 днів подати до ДФС документи, що підтверджують реальність здійсненої операції. У свою чергу, комісія ДФС зобов’язана протягом п’яти днів після прийому документів прийняти рішення щодо реєстрації або нереєстрації ПН/РК. Відмову в реєстрації платник може оскаржити протягом 10 днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас