Знання англійської мови значно впливає на рівень зарплат українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знання англійської мови значно впливає на рівень зарплат українців

Особисті фінанси
1268
Роботодавці готові платити фахівцям зі знанням англійської мови значно більше, ніж їхнім колегам, яким невідома мова туманного Альбіону.
Це підтверджують і результати досліджень, проведених сайтом пошуку можливостей
rabota.ua
Звичайно, різниця в рівні зарплати англомовних кандидатів та тих спеціалістів, які іноземними мовами не володіють, залежить від сфери діяльності та ще цілого ряду факторів.
Так, аналітики та фінансові аудитори зі знанням англійської можуть розраховувати на заробітну плату в середньому в два рази більшу, ніж їхні не настільки освічені колеги. Середня сума фінансової винагороди, яку пропонують потенційні роботодавці, в цьому сегменті складає близько 30600 грн для тих, хто вільно володіє іноземною, та 14490 грн відповідно для тих, хто так її і не вивчив.
На зарплатню в середньому на 10 тисяч більшу можуть претендувати і керівники, які здатні спокійно спілкуватися з закордонними колегами на їхній рідній мові.
Традиційно відрізняються фінансові умови для представників морських спеціальностей – “лінгвістів” та “нелінгвістів”. Хоча знання іноземних мов для більшості професій в цій галузі є умовою майже обов’язковою, проте далеко не завжди роботодавці можуть знайти спеціалістів, які б відповідали вимогам. Тож і погоджуються на співпрацю з тими, хто має необхідні навички, але стимулюють освоєння іноземної мови потенційними співробітниками в доволі ефективний спосіб: пропонують зарплату в середньому на 20 000 грн більше. Погодьтеся, стимул доволі вагомий.
Знання англійської мови значно впливає на рівень зарплат українців
Безумовно, отримані експертами rabota.ua дані, скоріше, відображають загальну тенденцію в тій чи іншій професійній сфері. В кожному конкретному випадку варто враховувати і загальні вимоги до кандидата – досвід, професійні знання та навички. Але відповідь на питання, чи варто вивчати англійську мову професіоналам, чия робота не пов’язана з філологією, очевидена – варто. Якщо, звичайно, ви зацікавлені у власному матеріальному процвітанні та готові використовувати можливості, які пропонує вам ринок праці.
За матеріалами:
Rabota.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас