Найбагатший японець вклав $200 млн у вертикальні ферми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатший японець вклав $200 млн у вертикальні ферми

Технології&Авто
1297
Фонд Vision Manager, контрольований главою японської телекомунікаційної корпорації SoftBank Масаєсі Соном, інвестував $200 млн в стартап Plenty, який вирощує зелень у вертикальних фермах. Це абсолютний рекорд в високотехнологічному рослинництві.
Вкладення концерну Масаєсі Сона дадуть відчутний імпульс так званим міським фермам, вельми «роздутій» концепції, яка поки так і не змогла зробити революцію в рослинництві. За останні роки закрилося відразу кілька сільгосп-стартапів, в тому числі Padponics в Атланті, LocalGarden в Ванкувері і FarmedHere в Чикаго, – всі вони виявилися економічно нежиттєздатними.
Мет Бернард, засновник Plenty, виріс на фермі в Вісконсині і, здається, знає толк в овочах. У 2014 році він відкрив компанію разом з Нейт Сторі, вченим-рослинником, який раніше теж намагався створити домашній город. Багато що Бернард робить не так, як конкуренти: за його словами, Plenty вирощує набагато більше культур на квадратний фут, ніж інші фермерські стартапи, і споживає менше енергії, тому що поживні речовини надходять зверху під силою тяжіння і без використання насосів.
Виглядає майбутнє сільського господарства як колони висотою 6 метрів, наповнені рідкісними видами зелені: фіолетовою сибірською капустою, щавлем, екзотичними сортами базиліку і цибулі. Бернард каже, що це більш поживні і ароматні сорти, ніж зелень і овочі масового виробництва. Ці рослини були виведені з однією метою – вижити в суворих умовах комерційного виробництва. Компанія вибирає, які рослини вирощувати, на основі смакових тестів зі споживачами і професійними шеф-кухарями.
Сон хоче використовувати Plenty для вирішення проблеми нестачі продовольства на Близькому Сході, де посуха, зростання населення і брак орних земель можуть незабаром призвести до продовольчої кризи. Також мільярдер планує розвивати технології Plenty в рідній Японії (Сон народився в Країні сходу сонця в родині корейських іммігрантів) і в Китаї, де теж відчувається брак земель, придатних для вирощування продуктів харчування.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас