У Німеччині запрацює гараж для безпілотних машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині запрацює гараж для безпілотних машин

Технології&Авто
751
Німецькі компанії Daimler і Bosch створили перший у світі гараж, який значно полегшує парковку безпілотних автомобілів. Як повідомляє TechCrunch, нова система запрацювала на базі гаража в музеї Mercedes-Benz в Штутгарті в Німеччині. Найближчим часом система буде налагоджуватися і запрацює в штатному режимі з 2018 року.
Багато перспективних безпілотних автомобілів будуть оснащені системою автоматичного паркування. Це означає, що водій зможе приїхати на парковку, вийти з машини і піти, а автомобіль сам знайде вільне місце і припаркується. Зокрема, на це будуть здатні електромобілі Tesla і безпілотні автомобілі Audi.
Складність з автоматичною парковкою полягає в тому, що на парковці не завжди можуть бути вільні місця, що змусить безпілотний автомобіль постійно кружляти по ній. Новий гараж для безпілотних автомобілів, який створили Daimler і Chrysler, повинен буде спростити паркування.
У новому гаражі діє комп’ютеризована система відстеження вільних місць і система обміну даними з безпілотним автомобілем. Взаємодіяти з гаражем власник безпілотного автомобіля зможе за допомогою спеціального додатку для смартфона. Використовуючи додаток, водій зможе заздалегідь забронювати місце для свого безпілотного автомобіля.
По приїзді на місце безпілотний автомобіль необхідно буде припаркувати в спеціальній зоні, вийти з нього і вказати в додатку, що машина готова до відправки на стоянку. Після цього система управління гаражем зв’яжеться з автомобілем і той, використовуючи вказівки від парковки і дані з власних датчиків, поїде на відведене для нього місце.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас