Як у Києві отримати знижку на комуналку, маючи заборгованість - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як у Києві отримати знижку на комуналку, маючи заборгованість - КМДА

Особисті фінанси
686
Кияни, які отримують субсидії і мають заборгованість з комуналки більше ніж два місяці, повинні погасити борг або реструктурувати його до 15 серпня. Тільки за цих умов субсидія буде перепризначена автоматично – так пояснили в КМДА.
“Сьогодні є різні варіанти вирішення цих питань. Люди можуть або відразу погасити борг, або укласти договір реструктуризації. Якщо у вас є сумніви з приводу наявності боргу, слід звернутися до виконавця послуги”, – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
У КМДА зазначили, що зараз в Києві – 280 047 сімей, які подали документи на перепризначення субсидії. 152 913 сім’ї отримають субсидії на період з травня 2017 року автоматично. Ще 98 455 сім’ям в “знижці” на оплату комуналки відмовили – через наявність боргу.
“Всі ці споживачі отримали повідомлення про наявність боргу та відмову в автоматичному перепризначенні субсидії. Зауважу, що кількість боржників зменшилася, адже станом на 1 червня їх було 117 тисяч. Тобто споживачу, який погасить борг, субсидію перепризначать”, – повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.
Крім того, сплатити рахунки за житлово-комунальні послуги, отримані у липні, можна до 25 серпня – термін дії пільги на послугу з утримання будинків та прибудинкових територій продовжено до цієї дати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас