Біржова вартість кількох німецьких автоконцернів різко впала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржова вартість кількох німецьких автоконцернів різко впала

Фондовий ринок
676
Біржова вартість кількох німецьких автоконцернів, зокрема Daimler, Volkswagen і BMW, різко впала.
“Біржова вартість німецьких компаній Daimler, Volkswagen і BMW різко впала. Зокрема, під час ранкових торгів на Франкфуртській фондовій біржі акції Daimler впали на 3,7%, Volkswagen – на 2,9%, а BMW – на 2,5%”, – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією видання, вартість акцій провідних німецьких автовиробників у понеділок, 24 липня 2017 року, різко подешевшала на тлі звинувачень у картельній змові головних гравців автомобільної промисловості ФРН.
Інформацію про ймовірну змову провідних німецьких автовиробників минулого тижня опублікувало німецьке видання Der Spiegel. За даними видання, представники Volkswagen, Audi, Porsche, BMW і Daimler з початку 1990-х років регулярно зустрічалися. У цих зустрічах брали участь понад 200 фахівців, які входили в більш ніж 60 робочих груп.
Таким чином, німецькі автовиробники замінили ринкові механізми конкуренції таємними угодами, а на зустрічах обговорювали вибір постачальників і вартість деталей. За даними видання, саме на одній з таких зустрічей прийняли рішення, яке призвело до скандалу щодо махінацій з вихлопами дизельних двигунів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас