Виробники відеокарт заробили майже 1 млрд через підвищений інтерес до майнінгу криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники відеокарт заробили майже 1 млрд через підвищений інтерес до майнінгу криптовалют

Фондовий ринок
918
Бум криптовалют, який триває останні півроку, активно сприяє продажам відеокарт, а також інших пристроїв, необхідних для майнінгу. Зокрема, компанії Nvidia і AMD показали зростання акцій на 14% тільки за останні два місяці. Інтерес з боку інвесторів викликаний зростанням продажів.
Видання Bloomberg наводить для прикладу компанію AMD. Графічні карти компанії популярні серед майнерів криптовалюти Ethereum, яка за останні 6 місяців зросла в ціні в кілька разів. Сама AMD на цьому непогано заробила: у другому кварталі додатковий прибуток склав близько $875 млн, і ця цифра ще не остаточна. Для порівняння – стільки ж компанія заробила за весь минулий рік.
Втім, аналітики радять інвесторам бути обачними. По-перше, ніхто не знає, скільки триватиме «золота лихоманка»: як тільки відеокарти стануть не потрібні майнерам, продажі компанії полетять вниз. По-друге, останнім часом вартість ефіріума падає, а значить, зацікавленість майнерів у придбанні нових пристроїв може знизитися вже дуже скоро. По-третє, є шанс, що досить скоро майнери ефіру переключаться на ASIC, які використовують для майнінгу біткойна. «Це лише питання часу, поки хтось цього не зробить», – пише Bloomberg.
У самій AMD дали не дуже великий коментар:
«Наш основний фокус – все ще геймери».
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас