Раптова слабкість долара допомогла китайській валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раптова слабкість долара допомогла китайській валюті

Валюта
618
Будучи кандидатом у президенти США, Дональд Трамп зробив курс китайської валюти одним з основних питань своєї кампанії, але тепер політичні невдачі республіканців сприяють зміцненню юаня, пише CNBC.
На думку аналітиків, недавнє зміцнення китайської валюти, яка повільно підвищувалася з травня, було пов’язано з раптовою слабкістю долара.
“Один тільки погляд на графік пари може змусити думати, що юань знаходиться на підйомі і що в Китаї відбувається щось нове, – відзначили аналітики Credit Suisse на цьому тижні. – Ми, навпаки, розглядаємо падіння пари долар/юань як результат більш широкого ослаблення долара”.
Народний банк Китаю встановив середній обмінний курс на позначці 6,7415 юаня за долар у порівнянні з 6,7580 при закритті в четвер. Таким чином, юань зміцнився до максимуму з жовтня.
Курс юаня на спотовому ринку склав 6,7616 за долар у 10:06 за сінгапурським часом, раніше пара досягла позначки 6,7549.
Центральний банк Китаю не допускає коливань валюти більш ніж на 2% відносно середнього обмінного курсу. Хоча регулятор не може суворо контролювати курс офшорного юаня, він зазвичай залишається відносно близьким до курсу юаня в материковому Китаї.
Аналітики вказали на те, що юань зміцнюється, незважаючи на те, що влада країни почала знижувати ставки на грошовому ринку, що вказує на перехід від політики підтримки національної валюти.
Трамп неодноразово стверджував, що Китай свідомо послаблює свою валюту для отримання переваг у торгівлі, незважаючи на заяви аналітиків про те, що влада материкового Китаю фактично надавала підтримку юаню на тлі зміцнення долара.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас