IBM і Лондонська фондова біржа задіють блокчейн на ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM і Лондонська фондова біржа задіють блокчейн на ринку цінних паперів

Фінтех і Картки
404
Borsa Italiana, підрозділ Лондонської фондової біржі (LSEG), об’єднає зусилля з IBM Blockchain, щоб допомогти європейським малим і середнім підприємствам отримати доступ до різних ресурсів, раніше доступних лише великим публічним компаніям. Про це повідомляється на сайті LSEG.
На думку розробників нової блокчейн-платформи, малі та середні підприємства зазвичай відчувають труднощі з доступом до капіталу, а також складності з випуском акцій.
«Завдяки оптимізованим, більш прозорим і приведеним в цифрову форму процесам, у різних сторін угоди, включаючи емітентів, регуляторів та інвесторів, буде краще уявлення про ту чи іншу компанію, а також її діяльність», – зазначили представники IBM Blockchain.
Девід Харріс, менеджер з комерційних технологічних інновацій LSEG, вважає, що нова платформа сприятиму більш достовірному розкриттю інформації про структуру капіталу підприємств. Це, в свою чергу, має сприяти підвищенню рівня довіри серед потенційних інвесторів.
“У малих і середніх підприємств, які поки ще не беруть участі в процесі публічного розміщення, з’являється хороша відправна точка для впровадження нових бізнес-моделей”, – зазначив Харріс.
Також Девід Харріс вважає, що з часом на блокчейн перейдуть не тільки записи про структуру капіталу, але також про боргові зобов’язання компаній, розподіл активів серед акціонерів тощо.
В основі нової блокчейн-платформи лежить технологія Hyperledger Fabric.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас