Генпрокуратура розслідує розтрату понад 350 млн гривень на підприємстві "Мотор Січ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура розслідує розтрату понад 350 млн гривень на підприємстві "Мотор Січ"

Кримінал
694
Генеральна прокуратура розслідує розтрату і подальше привласнення понад 350 млн гривень на машинобудівному підприємстві “Мотор Січ”.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.
“Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України з оперативного супроводу Департаменту захисту економіки ГПУ виявлена злочинна схема розтрати коштів ПАТ “Мотор Січ” з подальшим їх привласненням”, – написала Сарган.
Слідством встановлено, що протягом 2013-2016 років службові особи вказаного підприємства придбали “сміттєві” цінні папери шляхом перерахування грошових коштів в сумі понад 350 млн гривень на розрахункові рахунки декількох підприємств з ознаками фіктивності.
Надалі кошти переводилися в готівку через банківські установи. В даний час, повідомляє Сарган, завершено проведення обшуків на основних об’єктах і за місцем проживання ключових фігурантів, задіяних у протиправній схемі.
За результатами обшуків вилучено 500 тис. доларів і значна кількість антикварних цінностей, щодо яких вирішується питання про арешт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас