Представлено найпотужніший "Лотус" в історії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено найпотужніший "Лотус" в історії

Технології&Авто
886
Компанія Lotus представила нову модифікацію флагманського купе Evora, яка отримала назву GT430. Новинка є найпотужнішою моделлю в історії британської марки, у якій є допуск для використання на дорогах загального користування, – пише “Мотор”.
Спорткар оснастили доопрацьованою версією 3,5-літрового двигуна V6 з приводним нагнітачем. Віддача агрегата становить 436 кінських сил і 440 Нм крутного моменту. Мотор поєднується з шестиступінчастою механічною коробкою передач з новим маховиком.
З місця до 96 кілометрів на годину Lotus Evora GT430 розганяється за 3,7 секунди. Максимальна швидкість моделі складає 305 кілометрів на годину.
Piccy.info - Free Image Hosting
Модель також отримала доопрацьовану аеродинаміку. Купе оснастили новим переднім сплітером, дифузором більшого розміру, заднім антикрилом і переробленим переднім бампером. Крім цього, у Evora GT430 з’явилися додаткові отвори, наприклад, в задньому бампері, які відводять повітря з колісних арок.
На максимальній швидкості аеродинамічне оперення новинки дозволяє розвивати притискну силу еквівалентну 250 кілограмам. На 145 кілометрів за годину цей показник дорівнює 64 кілограмам.
У моделі допрацювали і шасі. На спорткар поставили амортизатори Öhlins TTX з регулюваннями на стиснення і відбій, налаштуванням яких займалися фахівці Lotus. Разом з ними модель отримала легкі пружини Eibach.
Модель також є найлегшою версією Evora. Суха маса купе становить тисяча двісті п’ятьдесят вісім кілограмів. Знизити вагу на 26 кілограмів в порівнянні з Evora Sport 410 вдалося за рахунок титанового вихлопу, карбонових кузовних елементів, нових деталей підвіски, а також інших елементів інтер’єру.
Piccy.info - Free Image Hosting
У перелік оснащення Lotus Evora GT430 входять диференціал підвищеного тертя Torsen, чотирипоршневі гальма AP Racing на всіх колесах, нові крісла Sparco, а також мультимедійна система з тачскріном.
Всього буде зроблено 60 таких автомобілів. Їх вартість не називається.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас