Технологічні акції відправили Nasdaq до нових максимумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологічні акції відправили Nasdaq до нових максимумів

Особисті фінанси
23
Зростання технологічних акцій продовжує штовхати індекс Nasdaq до нових максимумів. Значний ажіотаж навколо сезону звітності підтримав технічні акції, відправивши їх до рекордної позначки на внутрішньоденною торгівлі.
Індекс Nasdaq приєднався до Dow Jones і S&P 500 в дивовижному ралі, яку вони показали в середу. Стратег Джон Адамс з BMO Global Management зазначив, що «Очевидно, що доходи є драйвером зростання на ринку акцій. В минулому році у нас був спад прибутку, однак зараз ми бачимо послідовний квартальне зростання доходів».
Фондові індекси досягли нових максимумів, індекс Nasdaq Composite піднявся в середу на 0.64%, досягнувши рекордної позначки 6,385.04, тоді як індекс S&P 500 виріс на 0.54% до позначки 2,473.83. Промисловий індекс Dow Jones також виріс на хвилі позитивної динаміки, піднявшись на 66.02 пункту до рекордного рівня 21,604.75.
Зростання індексів Nasdaq і S&P 500 в основному був викликаний підйомом технологічних акцій. Технологічний сектор S&P виріс на 0.36% за торговий день. Частково динаміку підтримав також сектор охорони здоров’я. Компанія Vertex Pharmaceutical виявилася лідером зростання, її акції піднялися на 22% після високих даних препарату від кістозного фіброзу.
Технологічні акції відправили Nasdaq до нових максимумів
Ще одним фактором неймовірного зростання фондових індексів стали звіти найбільших американських банків: Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs і Citigroup. Результати цих фінансових компаній значно перевершили прогнози ринку.
Виконавчий директор Horizon Investment Services Чак Карлсон сказав, «Починаючи з першого кварталу, який був найсильнішим з точки зору зростання корпоративного прибутку з 2011 року, ринок має побачити продовження цієї тенденції. І, на мій погляд, поки що все йде добре».
Найбільш слабкі результати показала компанія IBM, яка не зуміла приєднатися до кошику технологічних акцій, що показують стрімке зростання. Вчора акції IBM впали на 3.8%, коли компанія опублікувала невтішні фінансові результати.
Раптове зміцнення долара США також дало певну підтримку індексам. Індекс долара США виріс на 0.21% проти основних валют. Це чудова новина, так як валюта втрачала позиції останні кілька тижнів «м’яких» коментарів ФРС і засідань центральних банків Єврозони і Японії.
Слідкуйте за оглядами Trade12, щоб залишатися в курсі останніх подій на ринку.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас