У ЄС розповіли, чого чекають від України після надання безвізу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС розповіли, чого чекають від України після надання безвізу

Казна та Політика
1686
У Європейському Союзі очікують, що після введення безвізового режиму Україна продовжить демонструвати прогрес у боротьбі з корупцією.
Про це розповів керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчинскас.
Європейський дипломат підкреслив, що введення безвізового режиму для українців стало великим досягненням.
“Країна отримала не тільки безвіз, але й отримала те, що багато реформ, які привели Україну до безвізу, були також виконані. І, звичайно, для багатьох з нас реформи в антикорупційному секторі також важливі, і ми, Європейський Союз, теж будемо чекати, що не буде якихось кроків назад, що буде тільки прогрес”, – сказав Вільчинскас.
Також, говорячи про тенденції першого місяця після скасування візових вимог, дипломат сказав, що результат поліпшення людських контактів між українцями і європейцями буде все більш позитивним.
У свою чергу офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич підкреслив: “У нас є всі підстави констатувати, що одна з чотирьох свобод Європейського Союзу – вільний рух, вільне переміщення осіб, людей, відкрита для українців, і громадяни України охоче користуються цією свободою”.
Водночас дипломат повідомив, що кількість звернень українців до консульства за кордоном за місяць дії безвізового режиму з ЄС збільшилася несуттєво.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас