Кабмін реструктуризував 7,5 млрд гривень боргів, гарантованих державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін реструктуризував 7,5 млрд гривень боргів, гарантованих державою

Кредит&Депозит
255
Кабінет міністрів України затвердив реструктуризацію 7,5446 млрд гривень боргів (станом на 1 січня 2017 року) щодо виконання гарантованих державою рішень судів, в яких держава виступала поручителем.
Про це свідчить постанова уряду №522 від 12 липня 2017 року. Згідно з пояснювальною запискою, Міністерство фінансів проведе реструктуризацію за допомогою семирічних фінансових казначейських векселів з відстроченням платежів за такою заборгованістю на один рік зі ставкою 9,3%.
Також в цю суму входять рішення Європейського суду з прав людини, прийняті за наслідками розгляду справ проти України. Міністерству фінансів доручено передбачати щороку в державному бюджеті кошти для оплати фінансовими казначейськими векселями та їх обслуговування.
Крім того, Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для вжиття заходів з виконання рішень суду, які гарантовані державою. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінфін, розпорядником нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Держказначейство.
Бюджетні кошти використовуються для перерахування коштів стягувачам у відповідній сумі, що підлягає сплаті за рішеннями судів; сплати банкам винагороди за виконання ними функцій генеральних агентів у розмірі до 0,3% за доставку, інкасацію, обслуговування обігу, погашення фінансових казначейських векселів; оплати поточних витрат для забезпечення здійснення заходів з видачі фінансових казначейських векселів; оплати поточних витрат з підтримки та доопрацювання реєстру виплат за рішеннями ЄСПЛ та реєстру виплат за рішеннями національних судів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас